alla kategorier

Nyheter

Hem> Nyheter

Plywood produktionslinje bearbetning

Tid: 2022-04-24 Träffar: 43

Hur gjorde plywood?

Procedur för tillverkning av plywood

plywood produktionslinje

3-1

Teknik för bearbetning av plywood:

I produktionsprocessen påverkar stockkapning, skalning, torkning, hantering, varmpress, kantklippning, slipning svinnet. Slöseriet är rester av bearbetning (materialitet) och krympning (immaterialitet). Träslöseri är relaterat till material, specifikation av stock, utrustningskapacitet, teknik och produktionsspecifikation.

1) Barkning av stockar:

Avbarkning av stock:

3-2

Vanligtvis är importstockens längd mer än 6 meter. Kapning enligt tekniken krävde längd och kvalitet. Klipplängden ska vara produktlängd, lägg till rester. Till exempel är produkten 1220mm*2440mm, skärlängden är vanligtvis 2600mm eller 1300mm. stocklängd, camber och brister påverkar plywoodproduktionen direkt. Rester är små träbitar, stympar, sågspån, tec. Förhållandet mellan stockavverkning är 3–10 %.

3-3

2) Fanerskalning:
Peeling är den mest populära tillverkningsprocessen för plywood. Tjocklek på bakfaner är cirka 0.6 mm, tjocklek på kärnfaner och mittfaner är cirka 1.8 mm.

3-4

3) Torkning:

Faner är fuktigt. den bör torkas enligt teknikkraven. Efter torkning kommer den att krympa. Dimensionen kommer att bli mindre. Fanerlängd, bredd, tjocklek kommer att krympa. Krympspill är relaterat till trämaterial, fukthalt, fanertjocklek. Krympspill är 4-10 %.

1. Torkning av stålrör

3-5

2. Solid het platta presstork

3-6


3. Tork av rulltyp

3-7

4) Fanerhantering:

Hanteringen inkluderar skärning, sammansättning av faner och lagning. Skär zonfaner till specifikation faner eller lämplig storlek som kan sättas ihop. Smal zonfaner kan sättas ihop till en faner. Faner med brister kan lagas för att vara kvalificerad. Slöseri i denna del relaterat till timmermaterial, kvalitet av skalad faner, torkad kvalitet och arbetsskicklighet. Slöserigraden är 4%-16%. Importera faner bearbetning plywood slöseri förhållandet är 2%-11%.

Faner monteringslinje eller handmontering

3-8

3-9

3-10

5) Kallpress:

3-11

Kallpressen grundmaskinen för plywoodanläggning. Denna maskin kallas även pre-press. Faneren efter limning och montering, först kommer den att formas in i den tomma panelen av kallpressen. Sedan förs den över med gaffeltruck till varmpressen.

6) Varmpress:

3-12

Faner limmas och staplas, limma sedan ihop under inställd temperatur och tryck med varmpress. När fanertemperaturen och fukthalten förändras, kommer faner att krympa. Krympavfall är relaterat till temperatur, tryck, varmpresstid, trämaterial, fuktinnehållande, spillkvot är 3%-8%

7) Kantklippning:

3-13

Trimma kanten av plywoodflanken från varmpress till kvalificerad plywoodskiva. Kvarstår relaterade till processrester och produktdimension. Produktionen är större, svinnet är mindre. Slöseri är 6%-9%

8) Slipning

Slipa plywood yta för att göra det bra. Slöseri är pulver. Fanerkvaliteten är bra, slipningen är mindre. Slöseri är 2%-6%

3-14

3-15

9) Lager:

Plywood är packning i palletering eller i bulk

3-16

10) Laminering med faner, melaminpapper, membranpapper etc.

Färdiga plywoodprodukter

3-17

3-18

SINOEURO MASKINER

ONE STOP KOMPLETTA LÖSNINGAR TILL DIN PLYFERANLÄGGNING


Föregående: Vad är skillnaden på slipmaskin?

Nästa: Hur gör man filmbelagd plywood?

Heta kategorier

ONLINE